Bjørn Faarlund hedres med pris etter 30 år med språkkunst i eteren!

Programleder Bjørn Faarlund P4s Radiofrokost. Foto: Ole Musken/P4/Creative Commons

Torsdag (5. april 2018) deler Riksmålsforbundet ut tre mediepriser for god og stilsikker bruk av språket. I år går Lytterprisen til den folkekjære P4-programlederen Bjørn Faarlund, som i over to tiår har vekket det norske folk i P4s Radiofrokost.

Når Bjørn Faarlund mottar Riksmålsforbundets Lytterpris 2018 er dette første gang en radioprogramleder utenfor NRK tildeles denne utmerkelsen.

Det er få, om noen, som har vekket flere nordmenn enn Bjørn Faarlund de siste 20 årene. Mannen med de spissfindige ordspillene og de kvikke kommentarene har siden 2000 vært en del av P4s Radiofrokost, der han på sedvanlig presist vis leder lytterne gjennom morgenrutinene og trafikken på vei til jobb.

– Det er en stor ære å få riksmålsprisen for en radioprater, som attpåtil hadde nynorsk som hovedmål på Hallingdal Gymnas, sier Faarlund om å vinne prisen.

Om Bjørn Faarlund sier Lytterprisens juryleder Marte Spurkland at han med stødig og leken språkføring er en mester i sjangeren «intelligent småprat» – og er blitt en av våre mest folkekjære radiopersonligheter.

Bjørn Faarlund startet som så mange andre gryende radiostjerner opp på gutterommet hjemme i Hemsedal med opptak på gamle kassetter. Dette tok ham til Radio 1 i 1984, der han var blant de aller største stjernene i det som skulle bli en radiorevolusjon.

Gjennom P4s Radiofrokost har lytterne blitt godt kjent med en språklig svært sterk programleder, som med svært presise og intelligente formuleringer presenterer små og store betraktninger fra dagen i dag. Han har alltid en kommentar på lur, og er en mester til å få værmeldingen til å bli et høydepunkt.

– Jeg har alltid vært veldig opptatt av språk og radio, helt fra Bjørge Lillelien var min store helt i barndommen. Det å kunne bruke språket levende og spontant, men likevel presist og mest mulig korrekt, er noe jeg alltid tilstreber, sier Faarlund.

Dette er ikke første gangen Faarlund hanker inn priser. Den erfarne radiomannen har vunnet Prix Radio en rekke ganger, blant annet som Årets Radionavn, og som Årets Programleder og Årets Sendeflate med P4s Radiofrokost.

De to øvrige prisene fra Riksmålsforbundet; Gullpennen og TV-prisen går til henholdsvis Inger Merete Hobbelstad i Dagbladet og Nina Owing i NRK Dagsrevyen.

Be the first to comment on "Bjørn Faarlund hedres med pris etter 30 år med språkkunst i eteren!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*